egy jobb életért

egyesület

Akadálymentesített nézet

Nyírcsászári

Nyírcsászári Község Önkormányzata Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében a megyeszékhelytől 40 km-re a Nyírségben fekvő település. Lakossága 1270 Fő. A községet átszeli a Debrecen-Mátészalka vasútvonal, illetve a 471 sz. főútvonal.

A község legrégebbi épülete a Görög Katolikus templom. 1515-ben épült és Márton püspök tiszteletére szentelték fel. Nevezetes hely még a major, mely gróf Károlyi Gyula híres minta gazdaságának volt a központja. A kastély és az ispánlakás ma a polgármesteri hivatalnak ad helyet. A település önkormányzata kötelező feladatain kívül oroszlánrészt vállal a település társadalmi és közéletének szervezésében, lebonyolításában. Támogatja a települési egyesületeket.

A településnek komoly térségi feladatvállalása van: Közös Önkormányzati Hivatal működik Nyírcsászári központtal, Bátorliget-Terem-Nyírpilis községekkel közösen. Nemzetközi kapcsolatrendszert alakítottunk ki a környező országokkal Romániában: Varsolc. Ukrajnában: Nagymuzsaj a testvértelepülésünk. A szélessávú Internet és Kábeltévé Társulás központja vagyunk.

 

Forrás: nyircsaszari.hu